Basisonderwijs

Na mijn afstuderen ben ik vooral werkzaam in het basisonderwijs. Ik geef muzieklessen, trainingen, workshops en denk mee over de vormgeving en de invulling van het vak muziek. De inhoud kan aansluiten bij: een thema, het ondersteunen van leerkrachten, werkdruk verminderen voor leerkrachten, het inzetten van een muziekmethode en educatieve lessen bij een concert.

Als docent vind ik het belangrijk dat naast de muzikale ontwikkeling er aandacht is voor de individuele ontwikkeling. Streven is dat er tijdens de lessen een goede sfeer is waarin elke leerling kan zijn wie hij is. De persoonlijke inbreng van leerlingen vind ik belangrijk en er moet aandacht zijn voor samenwerken. Daarnaast probeer ik vakoverstijgend te werken waar dat mogelijk is om zo verbindingen met andere vakken en onderwerpen te stimuleren.  

Bij het vormgeven van de lessen probeer ik vaak de visie van de school te verwerken en het muziek maken. Zingen, spelen, luisteren en bewegen staan vaak centraal in mijn lessen. Door praktisch bezig te zijn ervaren de leerlingen de muziek en kan de kennis en theorie eenvoudig worden overgedragen. Daarnaast probeer ik altijd verschillende muziekstijlen aan bod komen om de leerlingen een zo breed mogelijk beeld te geven wat er op muzikaal gebied is.