Biografie

Als zevenjarig meisje begon ik met vioollessen bij Jaap van Elst aan de Muzehof in Zutphen. Naast de vioollessen speelde ik in verschillende ensembles en orkesten waar samenspelen centraal stond. Vanaf mijn veertiende nam ik deel aan de talentenklas van de Muzehof, waar naast de theorie veel ruimte was voor optredens. In diezelfde periode nam ik deel aan de strijkensembles Scala en Arcato o.l.v. Petra Westra. Stichting Arcato biedt jong talent de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. De ensembles gaven veel concerten in binnen en buitenland en behaalden diverse prijzen.

In 2014 begon ik aan het ArtEZ Conservatorium de opleiding docent muziek gaan volgen en heb ik vier jaar lang vioolles van Adriaan Stoet genoten. In de volgende jaren heb ik mij kunnen ontwikkelen als muziekdocent waarbij ik de ruimte heb gekregen om te ontdekken wie ik wilde zijn en wat mijn kwaliteiten zijn. Door de vele stages in het primair- en voortgezet onderwijs heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van muzieklessen.

Naast de viool ontwikkelde ik interesse in de altviool, ik was nieuwsgierig naar het instrument en wilde mezelf meer uitdagen. Mijn interesse in de altviool bleef met als resultaat dat ik na de zomer van 2018 begon met de Altvioolstudie bij Julia Dinerstein op het ArtEZ Conservatorium.

Muziek is mijn grote passie en sinds ik viool speel heb ik vele gelegenheden aangegrepen om te kunnen optreden. Openingen, schoolorkesten, video- en cd-opnames, orkestprojecten, musicals, bruiloften en nog veel meer. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat ik in verschillende muziekstijlen heb leren spelen. Samen muziek maken heeft mijn voorkeur maar ik geef ook regelmatig solo-optredens. Op dit moment ben ik werkzaam als muziekdocent op de middelbare school Het Corberic en werk als zzp’er bij diverse projecten.